"Każdego roku zauważam, jak brak światła wpływa na mój nastrój. W tym roku roku znalazłem sposób by temu przeciwdziałać z Luminette. Korzyścią jest to, że nie musisz tkwić przed ekranem, gdy używasz go, więc możesz się przyszykować rano czy zjeść śniadanie z założonymi okularami. To bardzo praktyczne :)"

21 Grudnia 2020

"Używam Luminette od początku Października 2020 by walczyć z moją Chorobą Afektywną Sezonową (SAD.) Jak dotąd, nie mam żadnych symptomów SAD, pomimo zmiany czasu (czas zimowy) i słońca znikającego o 4:30. To pierwsze. Jestem zdumiona, ze mój poziom energii zwiększył się i czuję się wolna i radosna przez większość czasu. Również śpię dużo lepiej. Muszę też dodać, że odstawiłam kofeinę, co również pomogło. Luminettes są dużo, dużo lepsze niż łapmy. Noszę je każdego poranka bez przymusu wpatrywania się w lampę. Mój nastrój znacznie się poprawił. Są one bardzo wygodne i łatwe w użyciu. Zakładam ja na moje okulary. Ładują się łatwo i mogą być używane bez podłączania ich codziennie. Każdy, kto mnie w nich widzi (gdy biorę udział w spotkaniach online, kiedy idę do dentysty, itp.) pyta mnie, czy działają. Ludzie myślą, że to ładne i są bardzo zainteresowani, ponieważ zawsze mają kogoś w swojej rodzinie, kto ma SAD, lub sami dotknięci są tą przypadłością. Więc naprawdę, żadnych uwag, tylko dobre rzeczy na temat moich Luminettes, które są tak cenne teraz jak moja komórka."

21 Grudnia 2020

"Wyśmienite okulary do terapii światłem. Używam ich każdego poranka, gdy wstaję rano. Chorowałem na sezonową depresję od kilku lat, ale dzięki Luminettes odczuwam efekty moich zaburzeń nastroju znacznie mniej jesienią i zimą. Używam ich od połowy jesieni do końca Marca. Zwykłem mieć terapię światłem lampą, ale jest to dość wymagające by pozostać na wprost niej przez cały czas. Z moimi Luminettes mogę prowadzić swój biznes bez żadnych problemów. Jestem bardzo zadowolony!"

21 Grudnia 2020

"Każdego roku, gdy przychodzi jesień, oznacza to dla mnie depresję zmęczenie, długie spanie oraz wyczerpania po południu! Rozmawiałem o tym z lekarzem, który doradził mi spróbowanie Luminette. Zdecydowałem się na zakup i używam każdego poranka. Więc jem swoje śniadanie z założonymi Luminette, nie odczuwając żadnego dyskomfortu przez 20 minut. Pozwalają mi się ruszać i widzieć co robię, w przeciwieństwie do starych urządzeń, które stały na stole, i które w świetle przeprowadzonych badań, były bezużyteczne ponieważ jasność ledów nie pochodziła z poziomu wyższego niż poziom głowy i z tego powodu nie docierała do sensorów oka... Teraz, czuję się dobrze i zdrowo w ciągu dnia, a jeśli czasie zimy czuję się zmęczony po lunchu to wykonuję sesję ponownie. W ten sposób, moje ciało przestaje produkować melatoninę i moja energia powraca. Czuję się lepiej ze sobą i mam lepszy nastrój!"

21 Grudnia 2020

"Mam fibromialgię, poważne problemy ze snem, i oczywiście brak energii, gdy słońce znika. Mój neurolog polecił mi te okulary. Jestem zachwycona, Mam więcej energii, ale niestety nie wpływa to na ból, którego doświadczam. Ale odkąd jestem w lepszej kondycji, uważam, że jest to naprawdę świetne! Jesień i zima już mnie nie przerażają, a to dzięki tym okularom. Jestem gotowa się z nimi zmierzyć! Szczerze polecam i nie mogę przestań opowiadać o nich wszystkim wokół mnie."

21 Grudnia 2020

"Przepisał mi to mój neurolog na zaburzenia snu oraz epilepsję, a i teraz nie mogę funkcjonować bez nich. Fakt, że są to okulary jest bardzo praktyczny, ponieważ możesz robić rzeczy (jak mycie zębów, jedzenie lunchu, czytanie czy nawet rozpoczęcie pracy). Dostarczane są w bardzo praktycznym pokrowcu do przechowywania i /lub podróżowania. Jedynie nie polecam używać ich w ciemnych pomieszczeniach."

21 Grudnia 2020

"Po 5 dniach używania luminette, już czuję się lepiej… Spróbuj, a nigdy nie przestaniesz ich używać. Noszę je od 3 lat jesienią przez 20 minut dziennie … w czasie gdy jem śniadanie"

21 Grudnia 2020

"Jestem bardzo zadowolona z luminette! (mam luminette 3). Mam lepsze cykle snu i pomagają mi one obudzić się rano (jak i również kawa). Dodatkowo są one łatwe w noszeniu. Każdego poranka mówię sobie, że dobrą rzeczą było kupienie ich! Polecam je!"

21 Grudnia 2020

"Jestem zachwycony modelem 2. Luminette jest jest łatwa w obsłudze i pozwala mi być aktywnym o poranku i ułatwia zaśnięcie. Mój neurolog dał mi świetną poradę! Prawdopodobnie przerzucę się na model 3 w przyszłości..."

21 Grudnia 2020

"Mam swoje luminettes 3 od Marca 2020 i nie potrafię bez nich funkcjonować, są idealne na jet lag bądź zaburzenia snu."

21 Grudnia 2020

Mam je od roku. Zostały mi polecone przez mojego terapeutę i czuję realną poprawę w moim nastroju i zmęczeniu.

21 Grudnia 2020

"Cierpię na sezonową depresję od lat, więc zdecydowałem się spróbować terapii światłem by zrekompensować brak światła słonecznego zimą i wybrałem ""okularowy"" model dla wygody i możliwości wykonywania porannej rutyny bez konieczności bycia przykutym do panelu świetlnego. Rezultaty były szybkie, typowa ospałość i ogólne zmęczenie praktycznie zniknęły, a dodatkową korzyścią, której nie przewidziałem była moja skłonność do problemów z zasypianiem wieczorem, która również zniknęła, prawdopodobnie dzięki wyregulowaniu rytmu dobowego... Podsumowując, jest to inwestycja, ale nie żałuję jej w ogóle, a moja żona zaczęła również tego używać!"

21 Grudnia 2020

"Miałem małe urządzenie stacjonarne do terapii światłem Phillipsa wcześniej, i było to męczące by siedzieć pod prawidłowym kątem, w odległości oraz przez konkretny czas. Z nimi, nie muszę się martwić żadnym z tych rzeczy. Po prostu zakładam je wciskam przycisk i noszę do czasu, aż się wyłączą. Proste w użyciu niezależnie czy noszę okulary lub soczewki. Co więcej, nie przyprawiają mnie o ból głowy, jak to było z urządzeniem od Phillips'a! Mamy praktycznie 4 osoby w naszym gospodarstwie domowym, noszących je codziennie — będę kupował drugą parę niebawem! ( Dwoje z nas przespało poprzednie zaburzenia, a wszyscy wydają się mieć poprawiony nastrój!)"

21 Grudnia 2020

"Używałam medycznie na depresję. Te okulary przyniosły mi znaczącą poprawę. Nie są niezręczne do noszenia, światło poprawia mój nastrój, przynosi ukojenie, i są bardzo praktyczne."

21 Grudnia 2020

"Powinieneś zrobić to jak tylko wstaniesz, Luminette jest szybko zapominana i możesz działać ze swoim biznesem. Od samego początku, gdy jej używasz, szybko poczujesz się bardziej pobudzony i porankowe oraz popołudniowe kryzysy znikną szybko. Pod wielkim wrażeniem."

21 Grudnia 2020

"Jestem użytkownikiem przez ponad dziesięć lat… luminette zawsze mi pomagało złapać ""balans"" podczas nocnych lub wczesno porannych zmian w pracy … poczujesz się lepiej bardzo szybko. Rzetelny produkt i łatwy w użyciu."

21 Grudnia 2020

"Zakupiłam Luminette, by pomogła mi walczyć z zimową chandrą. Używam jej każdego poranka gdy wstaję. Co lubię w Luminette, to fakt, że możesz wybrać długość sesji (20, 30 lub 60 minut) zależnie od mojej dostępności, i to, że mogę zajmować się swoimi sprawami podczas sesji (nie ma wymagania pozostawania na wprost lampy ustawionej na stole). Po kilku dniach używania, już zauważyłam efekty: koniec z depresją w szare czy deszczowe dni. Po czasie, czuję się mniej zmęczona oraz mam więcej energii. Naprawdę polecam Luminette."

21 Grudnia 2020

"Przez lata cierpiałam na sezonową depresję. Konsultowałam to z lekarzami (ogólny, psychiatra, psycholog oraz farmaceuta) doradzili mi wypróbowanie terapii światłem w celu poprawy mojego stanu jesienią i zimą. Opierałam się dość długo, a później odkryłam Luminette. Używam jej rano, zajmując się swoimi sprawami (śniadanie, mycie zębów...) lub gdy czytam. Po sesji, mam znacznie więcej energii i motywacji by mierzyć się z dniem. Jest to bardzo praktyczne, ponieważ mogą być noszone w tym samym czasie co okulary czy okulary do komputera. Są zrobione z dość sztywnego plastiku, ale wydają się być dość mocne. Ładują się dosyć szybko. Wskaźnik ładowania informuje, gdy jest ono zakończone. Po naładowaniu, można ich użyć około 10 razy. Mają 3 tryby. Im mocniejsze światło, tym krótszy wymagany czas ekspozycji. Co dość praktyczne, nie musisz sprawdzać czasu, ponieważ wyłączają się same, gdy sesja się kończy. Jedynym małym ""mankamentem"" jest to, że na najmocniejszym trybie mogą być dość rażące, gdy oświetlenie wokół jest słabe. Poleciłabym ten produkt bez zawahania, gdyż powoduje u mnie prawdziwą poprawę nastroju w trakcie krótkich dni."

21 Grudnia 2020
Preview video 2
Play button Play button hover
Preview video 2
Preview video 3
Play button Play button hover
Preview video 3

Nasza witryna korzysta z plików cookies, aby ulepszyć twoje doświadczenia przeglądania stron internetowych. Korzystając z naszej strony internetowej zgadzasz się na używanie przez nas plików cookies.